ESITTELY

© Riina Lummekari
© Riina Lummekari

Olen toisen polven vinttikoiraharrastaja sillä äitini on kasvattanut italianvinttikoiria ja whippettejä vuodesta 1989 ja sitä aikaisemmin harrastanut koirien kanssa pitkään. Synnyin italianvinttikoirien ja whippettien keskelle ja siitä se lähti. Tästä on muodostunut elämätapa. Taustalla myös vuosien hevosharrastus, painottuen estehevosiin ja nuoriin hevosiin sekä oma urheilutaustani. Nämä kokemukset ja opit lapsuuteni lisäksi ovat olleet apuna koirieni hoidossa, treeneissä ja kisoissa. Kehittyminen ja oppiminen ei lakkaa koskaan sillä aina tulee uusia asioita ja tietoa.  Italianvinttikoiria koskevissa asioissa muun muuassa treeneissä käyminen ja juoksukisojen seuraaminen ovat lähellä sydäntäni. Kuten samoin lähellä sydäntä on samanhenkisten koiraharrastajien kanssa ajatustenvaihto ja yhteinen ajanvietto sekä solmitut ystävyyssuhteet.

Kasvattamisen aloitin vuonna 2016 jolloin kennelnimi Fightbells myönnettiin. Elinvoimaiset, iloiset vieheeseen hurahtaneet terveystutkitut italianvinttikoirat, jotka kotioloissa osaavat rentoutua ja nauttia arjesta mutta syttyvät tosihommissa, on se asia mitä näen mielelläni ja siihen pyrin kasvatustyössäni. Kivana bonuksena juoksujuttujen ohella näyttelyissä pärjäävät italianvinttikoirat. 

Käytän vain terveystutkittuja italianvinttikoiria jalostuksessa ja jokainen yhdistelmä on mietitty. Kasvattaminen ei ole koskaan helppoa, voi tehdä parhaansa ja katsoa mitä pentueesta tulee koska periytyminen on aina myös arpapeliä kera ripaus onnea. On kuitenkin muistettava, että jos koirasta ei ole juoksemaan, se ei poissulje mahdollisuutta kokeilla ja harrastaa muita koiraharrastuslajeja. Koira on kuitenkin meille jokaiselle ensisijaisesti rakas perheenjäsen. Minusta olisi todella mahtavaa jos italianvinttikoirissa nähtäisiin enemmän juoksijoita ja tulevaisuudessa niitä kenties olisi jopa enemmän kuin nykyään. Kannustan jokaikistä kokeilemaan juoksulajia italiaanonsa kanssa edes hetken. 

Vieheestä syttyvät italiaanot on mahtava näky!

Harrastan koirieni kanssa aktiivisesti, mutta rentoudumme myös kotona, jossa jaamme sohvan, nautimme rauhallisista koti-illoista sekä pitkistä metsälenkeistä. Kyläillään ystävien luona ja lenkkeillään yhdessä. Kaikki koirat asuvat kanssamme kotioloissa. 

Kuten Bambi aina sanoo, olkaamme valmiit tuleviin seikkailuihin!

© 2016-2021 FIGHTBELLS | Valokuvat omistaa kuvaajat. Kuvien kopiointi kielletty. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivusto toimii parhaiten internet selaimella.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!