ROTU

Italianvinttikoira on FCI 10- ryhmän vinttikoirista pienin ja rotuna omanlaisensa persoona. Rodun juuret tulevat Egyptin Faaraoiden aikakaudelta. Kerrotaan, että ensimmäisenä tunnettuna italianvinttikoirien kasvattajana pidetään Egyptin kuningatar Kleopatraa. Rotu on kulkeutunut sittemmin muun muassa aateliston mukana esimerkiksi Italiaan jossa rotua alettiin kasvattamaan ja siten rodun kotimaana pidetään Italiaa. Ensimmäiset italianvinttikoirat tulivat Suomeen 1910-luvulla ja noin 1960-luvulla rodun kasvatustyö alkoi Suomessa.

Suomessa italianvinttikoiria on suunnilleen 600-700 ja vuosittain syntyy keskimäärin 20 pentuetta. Rotua on maailmanlaajuisesti monissa maissa ja niitä myös maahantuodaan eri maista eri maihin. Suomeen tuodaan vuosittain useita tuonteja eri maista, useimmiten Euroopasta. Italianvinttikoirien kanta/geenipooli on kuitenkin suhteellisen pieni. Vaaditaan vähän työstämistä ja etsimistä mikäli haluaa esimerkiksi löytää tietyistä linjoista tietynlaisen italiaanon. Italiaanoja on monta eri tyyppiä ja eri näköisiä toisaalta jokaiselle löytyy se sopiva mistä tykkää. Italianvinttikoirien kanssa voi harrastaa monipuolisesti ja pieneen pakettiin mahtuu monia asioita. Kannattaa lukea, perehtyä huolellisesti rodun asioihin mm. terveys, luonne, 
harrastukset ja vaatetukset.

Olen koonnut tänne muutamat linkit ja PDFit mm. italianvinttikoira rotumääritelmä, JTO (jalostuksen tavoiteohjelma italianvinttikoiralle), tulkintoja rotumääritelmästä, värit ja rotuyhdistyksen sivut. Näistä aukeaa paljon tietoa rodun historiasta, rodusta, luonteesta, harrastusmahdollisuuksista ja muusta. Terveys osioon olen koonnut joitakin terveysasioita.

Mukavaa lukuhetkeä ja tutustumisiloa rotuun!

© 2016-2021 FIGHTBELLS | Valokuvat omistaa kuvaajat. Kuvien kopiointi kielletty. Kaikki oikeudet pidätetään. Sivusto toimii parhaiten internet selaimella.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!